kisrigók

"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek. És bár véletek vannak, nem birtokaitok. Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem." (Kahlil Gibran)

három

2015. június 16. 13:59 - paulonviki

 

3gyerek.jpg

nem tudták, vagy mindig is tudták? de olyan is van, hogy csak egy ismeretlen alakú lyuk a lelken, valaki éppen beleillik. mi tudtuk. egy évvel ezelőtt is, és rá is igent mondtunk, ismeretlenül, ahogy mindhármukra. 

még tél volt amikor megmondtuk. valahogy kiesett belőlem, fiam a konyhában babrált valamit, és megkérdezte, szülök-e gyereket a hasamból. feleltem, hogy "nem tervezem, de tudjuk, hogy van egy testvéretek, őt nagyon várjuk haza." berohant a szobába, "szandra, kiderült, hogy van egy testvérünk, és hazajöhet!". visszarohantak együtt, tisztáztuk, hogy ötéves ("jaj, de picike..."), és lány ("hurrrrrrrrá", mondta szandra, "nem baj", mondta csaba), de várnunk kell rá. 

mi ez, szerencse, jósors, kegyelem? tesz néhány furakanyart a három gyerek, majdnem elvesznek önmaguknak lenni, majdnem lefoszlik róluk a gyerekkor, aztán mégis megérkeznek, beérkeznek szülőkgyerekének lenni is, testvérneklenni is. én nem tudom, mi ez, figyelem csak és csodálom, milyen regényes az élet. háttérben leszünk akkor is, amikor legelőször találkoznak, olyasmi ez, amihez oda se férünk, az ő meséjük bűvös hármas száma, kinek-kinek a maga varászeszköze, különleges képessége, amikor egybeér újra ez a különvált út, és együtt mennek tovább, már igazán nem kell félniük semmitől, erősek lesznek, és legyőzhetetlenek (sírni, ott leszek én).

hazaér mostmár nemsokára a harmadik kisrigó.

10 komment
Címkék: testvér múlt

A bejegyzés trackback címe:

https://kisrigok.blog.hu/api/trackback/id/tr577548714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamko · http://altatnietetni.blogspot.com/ 2015.06.16. 21:39:44

Úristen! Ez szuper hír, gratulálok!!

(öö.. asszem még nem kommenteltem. Nagyon szeretem a blogod, egyszerűen fantasztikus, ahogy a dolgokhoz - élethez, gyerekneveléshez - hozzáálsz)

koyot 2015.06.17. 07:06:34

ez nagyszeru hir, gratulalok!

tilcsakbea 2015.06.17. 07:06:37

teljesen kívülálló vagyok, de akkorát dobbant a szívem a hírre...

banyuc 2015.06.17. 10:36:46

Csodálatos! Legyetek nagyon boldogok!

edyt 2015.06.17. 11:45:58

Gratulálok Neked, hogy három gyermekes anyuka leszel. Csodálatos a történetetek. Hajlamossá teszi az embert, hogy elvigye,lehetséges a majdnemlehetetlen.

gingko 2015.06.18. 21:32:02

És mire kell várni és meddig? Hol van most?

Ősmagyarnincs 2015.06.22. 21:02:05

Óriási hír, nagyon örülök. Gondolom teljesen biztos, ha elmondtad nekik... Nálunk pár éve kiderült, hogy lett egy gyereke a vérszerinti anyukanak de nem tudjuk örökbefogadható lesz, lett-e, mert a nevelőszülők árultak el, nem hivatalos úton jött a hír. Engem nagyon megviselt, megvisel, sokat gondolok rá, de el kellett engedni... mert ha a szülőanyuka hozz még 10-et e világra nem vállalhatjuk el mind, ilyen megfontolások, ilyen sorsok, amelyek nem a mi sorsunk... de mégis...

Bobo1000 2015.08.09. 18:55:32

Fantasztikus a hir, csak most tudok kommentelni. :) Engem a kep is nagyon megfogott, a szinek es az abrazolas. Fanti, szerintem nagyon sokat elarul, hogy milyen nagy utat tettetek meg. :)
süti beállítások módosítása