kisrigók

"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek. És bár véletek vannak, nem birtokaitok. Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem." (Kahlil Gibran)

hadd, lobogjon!

2016. február 22. 12:53 - paulonviki

csabának vasárnap már csak egy vágya volt, hogy a rendőrautóval szeretne menni, de lehúzott ablakkal, hogy obivan köpenye loboghasson, ahogy kitartja.

ezeken a vasárnapokon nekem is csak egy vágyam szokott lenni, de ezt hagyjuk. 

repült ki a legoautó az ablakon. tavaszodik, nyitva van. de ezt is hagyjuk. 

szandra regényt ír két gyerekről. ez a címe: a két gyerek. megosztotta velem, hogy azért kettő, mert ő fiúkról nem hajlandó írni. amúgy meg, ismer olyat, akinek csak lánytestvére van, szóval nem mindenkinek jön ki ilyen rosszul a lépés, mint neki. azt mondja ott kezdődik, hogy megszületnek. kérdezi, hamarabb kell-e kezdődjön egy történet, mint a születés. ezen elgondolkodom. de neki azt mondom, nem kell, pont elég akkor. 

bizonyos vasárnapok után olyan hétfő reggel tud csak következni, hogy csaba belekérdezi a reggelibe, hogy dzseni azért szomorú-e, mert hiányzik a nevelőmama. pedig nekem nem is tünt addig szomorúnak. a reggelekben nincs sok extraidő, váratlan átöltözéstől is tud borulni minden. dzseni könnyei kopognak a tányéron, nemlyukasharisnyát is nehezen szedek elő hármunkra, megértést-vigaszt-csiklandozást, meg honnan hétfőn reggel..? de ha csaba ilyen kreatív, én is ki tudom találni, hogy dzseni ma már vegye fel azt a kabátot, ami egy hete még szandrán volt, és a kedvence. dzseni boldog, én a hátamögött nézek szandrára, egyszerre utasítom és kérlelem, ebből most ne csináljon ügyet, megérti, bólint, én kifújok egy percek óta beakadt sóhajt. útközben azért megjegyzi szandra, hogy "az az örököskedvenc kabátom volt, akkor is ha már kinőttem", "van rágóm, kérsz?" válaszolom. 

elmondtam szandrának, hogy a sandokanba szerelmes voltam őkorában, nem kellett volna, eléggé kiaakadt. azt is mondtam, hogy volt sandokanos pólóm, ebből megfejtette, hogy  nem jártam waldorfiskolába, ha azt hordhattam. aztán szandra bevitte ezt a bizalmas információt rólam (nem a pólót) a gyerekszobába, de a többiek nem csodálkoztak. viszont elmondta csaba, hogy ő is szerelmes hetek óta ugyanabba, úgyhogy ez végleges. megkérdezték dzsenit, hogy ő kibe, gondolkozott és azt mondta, "magamba". szerintem ez jó kiindulási alap, sajnálom, ha ez nekem kimaradt. 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisrigok.blog.hu/api/trackback/id/tr258410682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

banyuc 2016.02.22. 22:05:13

Annyira jók vagytok együtt! Mondhatnám teljesen hétköznapiak:) , de tényleg! Szandrának hatalmas nagy ölelés, hogy ilyen okos nagy testvér volt és hagyta a kedvenc kabátot:) Csaba meg csak férfiasan "érzékeny", ők tudnak pont ilyenek lenni ezeken a hétfő reggeleken. Szeretem ahogy így benned ragadnak ezek a szavak, gondolatok és el tudod mesélni őket nekünk, a mi életünk ilyen és hasonló történései csak elillannak.

Pantalemon 2016.03.04. 13:13:14

Végre láthattalak titeket élőben is! Csütörtök reggel a 4-6 villamoson messziről kiszúrtam a szőke hajadat, aztán addig nyújtogattam a nyakam, míg megláttam a gyerekeket is. Közelebb araszoltam és csak néztelek titeket titokban, nem akartam megzavarni a kis csapatot. Sajnos Dzseni nem volt veletek, de így is nagyon örültem, nagyon jó volt látni, hogy mennyire együtt vagytok, milyen harmónia van köztetek. Szandra és Csabi is gyönyörűek, csupa értelem a kis szemük és csak úgy fénylik az arcuk a boldogságtól.
Nagyon szép család vagytok és a létetek szebbé teszi a világot is. Ölelés nektek! Adél

Haniel_Hanile_Haniel 2016.03.17. 21:31:29

Annyit tudok mondni, hogy ez zseniális. :) Köszi, hogy megosztottad.

JónásBrigi35 2016.03.17. 21:31:44

Nagyon tetszett ez a bejegyzés (is), sokat mosolyogtam rajta. Jók vagytok Ti így együtt! :) Üdvözlettel: Anett Fótról

Elepi Kőszál 2017.05.01. 22:15:25

Annyira tetszik, hogy ilyen őszinte vagy!! Honnan lenne csikizés hétfő reggel-tényleg csak ritkán tud olyan lenni a hétfő és egyáltalán a reggel, amilyennek szeretném. Neked kéne Anna és Petit írni-rajzolni. Nem akarsz meggazdagodni? ;)
Szerintem hiánycikk és keresett lenne egy könyv a te tolladból örökbefogadott gyerekeknek és szüleiknek a mindennapokról.
Addig is itt töltekezünk, csak én még régimódi papíralapú vagyok.
süti beállítások módosítása