kisrigók

"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek. És bár véletek vannak, nem birtokaitok. Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem." (Kahlil Gibran)

szinte mindent tudnak

2016. május 25. 15:51 - paulonviki

dzseni tud: görkorcsolyázni (oké, görgorcsolya, vagy körkorcsolya), majdnem peonzázni, harisnyát húzni, biciklizni, nyelvetnyújtani, megsértődni, fütyülni (álmában is).

csaba tud: döntetlenre sakkot játszani velem, féééényévtááááávóóóólsáááág-ot énekelni, félnyolcig aludni néha, utállakbenneteket mondani, olvasni, lépcsőn lebiciklizni, eltűnni-megkerülni.

szandra tud: körmötvágni és festeni, toporzékolni reggel, bárhányszállal fonni, egyedül lemenni a parkba, 10 perc múlva visszajönni, olvasni, írni, görkorcsolyázni, szókirakót játszani majdnem, gördeszkázni, kézenállni.

én nem tudok: bicikliláncot visszatenni, egy görkorcsolyát és egy görgorcsolyát egyszerre feladni, három biciklit betenni a liftbe, megmutatni, hogyan kell eldobni a peonzát, reggel vicces lenni, este türelmes, és már nem bírom ölben vinni őket. 

 

dzseni szerint: nincs mindenkinek anyukája.

szandra szerint: végülis mindenkinek lesz anyukája valamilyen.

csaba szerint:

- balázs apukája nagyon szomorú lehet...
- igen, nagyon szomorú.
- talán ő a legszomorúbb...
- lehet.
- nekem él még az apukám meg az anyukám?
- itt vagyunk...
- nem ti! az igaziak!
- azt hiszem, élnek.
- ha halálos beteg lennék és meghalnék, akkor szegény apukám és anyukám nagyon-nagyon szomorú lenne...
- nagyon-nagyon szomorú lennék, ha megbetegednél. de egészséges és erős vagy!
- de a legszomorúbbak az igazi szüleim lennének!

most az elképzelt vérszerinti szülők elképzelt helyzetben szomorúak. és még mennyimindenfélék lesznek...

csaba elképzelte  a veszteségüket. van bőven. én nem is tudom elképzelni. de én nem is vagyok hétéves kisfiú, főleg nem vagyok csaba. 

csaba szeretne "vallású" lenni, ahogy mondja. az istenre szeretne gondolni. gondolj, csabikám! -  mondom neki. úgy gondolja az isten teremtette a földet, de a napot biztosan nem, ahhpz nem lehet hozzáérni, olyan forró. szandra nem hiszi el, hogy a földet az isten teremtette, hanem az teremtette, aki az istent teremtette. én meg nem tudom megmondani, az ki, hiába kérdi. dzseninek volt egy ötlete, hogy az az úristen. lehet. 

 

img_6532.JPG

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisrigok.blog.hu/api/trackback/id/tr708709084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bananna 2016.05.27. 08:53:46

Viki, ma egesz nap fenyeeevtaavolsaagot fogok dudolni..a fejemben szunet nelkuli ismetlesre allitodott :) a helyedben belolem ar negyezerszer szaladt volna ki a "toll azigazi fulebe" te egy hôs vagy, hogy nem.

banyuc 2016.05.27. 08:53:51

Okosak szépek és bárcsak én is ennyire oda tudnék figyelni az ilyen fontos dolgokra mint Te!
süti beállítások módosítása