kisrigók

"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek. És bár véletek vannak, nem birtokaitok. Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem." (Kahlil Gibran)

"előkotorni azt a kartotékot"

2017. január 08. 21:55 - paulonviki

csináltattunk útleveleket. 

még mindig félek a hivatalokban, hogy kiderül valami, és mégsem az enyémek. ahogyan attól is, hogy ma is léteznek a réginéven, csak úgy a semmiben, nem történik velük semmi, csak vannak. figyelem az ügyintéző arcát, hogy látszik-e rajta valami furcsálkodás, és drukkolok, nehogy olyasmit mondjon, hogy "hm, ez érdekes...", vagy olyat, hogy "van itt egy kis probléma", vagy "jolika, gyere egy kicsit, nézd!"

még mindig meghat a nevem az anyjaneve rovatban. olvasgatom.  ez a szülésélményem. 

még mindig nem tudom kapásból/álmombólfelkeltve a születési dátumukat, ki kell számolnom az életkorukból. bár igaz, hogy azt se szoktam tudni, én hány éves vagyok, azt meg a dátumból számolom ki. annak szoktam örülni, hogy még nem voltam harminc, amikor szandrát szültem, ahogy így kiszámolom. 

 

 

4 komment
Címkék: anya hétköznap

A bejegyzés trackback címe:

https://kisrigok.blog.hu/api/trackback/id/tr8312109821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2017.01.09. 07:30:39

Ejnye, Kedves Anyuka - hát micsoda dolog ez ??? :-))
Én még mindig nyesem-vágom az utolsó osztályom kölköcskéinek minden adatát, de a legkedvesebbekét úgy negyven évre visszamenőleg is. Tessék szépen gyakorolni ! :-))

mikkromakka 2017.01.10. 08:17:42

Nekem csak egy gyerekem van, én is szültem és mégis mindig gondolkodnom kell a születési dátumán egy kicsit. :) Meg arra is vigyázni, hogy az anyja nevéhez ne az én anyámét írjam, hanem az övét, vagyis magamat. És ez már több mint 7 éve. :)

paulonviki 2017.01.12. 08:25:53

@csivicsuvi: mindig is csodáltam a tanítókat, már az osztáynévsor miatt is.
süti beállítások módosítása